Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Детско полицейско управление ще действа на територията на ОУ „Хан Аспарух“ в Добрич

Двугодишна програма „Детско полицейско управление” стартира в ОУ „Хан Аспарух” в Добрич. Тя ще се реализира съвместно с Първо районно управление на МВР в Добрич и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Общината.

На официалното откриване днес гости на децата от трети „Г“ клас, които ще са членове на детското полицейско управление, бяха Добромир Пеев – началник на Първо РУ на МВР, инспекторът от Детска педагогическа стая Ивелина Георгиева, Наталия Франгова – секретар на Местната комисия, полицейски инспектори. Третокласниците поздравиха гостите си с кратка музикална програма.

Целта на проекта е по достъпен и атрактивен за децата начин да се създадат ценностно отношение към закона, модели на законосъобразно поведение, както и ранна превенция на асоциалното поведение.

В хода на програмата учениците ще се запознаят с професията на българските полицаи, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата. Беседи и ролеви игри с децата ще се провеждат всеки петък.

Тържеството днес започна с химна на училището и изнасяне на училищното знаме. „Децата положиха клетва и получиха жилетки, шапки и баджове. Харесва им много, вече знаят, че ще носят и още една отговорност. Ще се научат как да помагат и да бъдат образцови граждани, с принос към обществото. Ще се запознават с дейността на полицията, с начините за безопасно движение по пътищата, ще изграждат социални умения, ще имат и занимания по оказване на първа долекарска помощ, както и посещения в различни институции“, сподели за Про Нюз Добрич директорът на ОУ „Хан Аспарух“ Жасмина Загорова.  

c