Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена Симеонова от ДБ ще бъде народен представител от Добрич за трети път

Албена Симеонова ще бъде народен представител от региона за трети път, съобщават от "Демократична България" - Добрич.

"В предишните народни събрания постигнахме редица успехи по проблемите на залива Болата, незаконното паркиране там, както и състоянието на пътя, който води до плажа, по проблемите на дивото къмпингуване, събуждането на инициативата за филиал на МУ - Варна в Добрич, регулация за биологичния отпадък след преработка на лавандула, кръгла маса по проблемите на областта в сферата нагорите и полезащитните пояси и десетки други локални проблеми в Добруджа", посочват от "Демократична България".
Изборът на Албена Симеонова е окончателен след решение № 1547-НС на Централната избирателна комисия. В него се посочва, че мандатите в Добрич се разпределят между "Демократична България", ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и "БСП за България", като броят на мандатите съответства на броя на получилите мандат партии.
Ивайло Мирчев от "Демократична България", който е добричлия печели мандат в Разград и мандат в Бургас, което го поставя пред избор от къде да влезе, като народен представител. Ивайло Мирчев направи три приемни в област Добрич до септември 2022 година, като на тях получи десетки сигнали по които предприе действия в качеството си на народен представител. Един от най-важните бе чистотата и наличието на вода в региона.
Атанас Славов от "Демократична България" е родом от Балчик, където е изживял детството си. Той също е избран за народен представител от Стара Загора.

c