Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С капачки Добрич купи нова операционна маса за АГ отделението на болницата

Операционната маса за отделението по акушерство и гинекология към болницата в Добрич вече е доставено и утре, 5 октомври, ще бъде официално дарено на лечебното заведение. Това съобщиха от инициативата „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“. Момичетата, които инициираха кампанията, обявиха, че и най-смелата им мечта вече се сбъдна, благодарение на всички, подкрепили кампания.

Припомняме, че най-мащабната досега акция се проведе в края на май. Тогава бяха събрани 6 200 кг  пластмасови капачки и 480 кг пластмасови бутилки в рамките на благотворителната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” – Сдружение „Заедно правим добрини”. На събитието в центъра на Добрич бяха събрани още 140 кг алуминиеви и 20 кг метални кенчета, 2300 лв. от жълти стотинки, както и 700 лв. от продажба на торбички с логото на кампанията, пуснати в дарителска кутия.

Благодарение на неуморния труд на Йоана Койчева, Димитрина Младенова и Милена Савова през последните три години болницата в Добрич получи два пациентни монитора и родилно легло за Родилно отделение, видеоларингоскоп и трансдюсер за ехограф в Детско отделение. Миналогодишната кампания на сдружението събра 4,5 тона пластмасови капачки. 

c