Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Поетът от Добрич Александър Белчев отпразнува 70 години

С поетично-музикална вечер Александър Белчев отбеляза 70-годишнина. Събитието в регионална библиотека „Дора Габе“ беше организирано от Община град Добрич, Сдружението на писателите - Добрич и библиотеката.

Празничната среща с великолепните стихове на добричкия поет и песните, създадени по тях, събра приятели, колеги и почитатели на творчеството на Александър Белчев.

Събитието откри директорът на библиотеката Теодора Денкова.

Литературният критик Драгомил Георгиев сподели спомени от дългогодишните им творчески взаимоотношения, говори за стиховете на поета – „изящна миниатюра, покъртителна и съдбовна изповед, в жаждата за друг и желан свят на преодоляната болка и надмогнатата самота“. За публиката поетът прочете някои от своите най-въздействащи стихотворения и прозвучаха едни от най-популярните български песни по негови стихове в изпълнение на Михаил Белчев, Милица Божинова от „Тоника” и Асен Масларски.

Поздравления поднесе и председателят на Сдружението на писателите в Добрич Сашо Серафимов, а присъстващите имаха възможност да получат автограф от книгите на поета – „Златотърсач“, „Спирачки за керван“, както и от съвместната книга на Александър Белчев с Нона Нейчева „Пътуване назад и на Запад”.

c