Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Седем дни безводие в две села край Добрич, аварията е отстранена едва днес

Добричките села Козлодуйци и Врачанци страдат без водоподаване вече една седмица. Жители на Козлодуйци сигнализираха в Про Нюз Добрич, че нямат вода от миналия понеделник. „В момента на селската чешма е пълно с хора - кой с каруци, кой с коли, пълнят вода. И така е през целия ден. Ами възрастни хора, които не могат да достигнат до чешмата, какво правят? Ако не си платиш водата, текат лихви и санкции. А ние, които сме лишени от най-важното, какво да правим?“, написаха нашите читатели.

Про Нюз Добрич се свърза с кметицата на с. Козлодуйци Румяна Колева, която обясни, че служителите на ВиК са непрекъснато на мястото на голяма авария на водопровода към двете села. „Оправят тръбите на едно място, те избиват на друго. Водопроводът е на 50 години, изключително амортизиран“, каза тя. Служителите на ВиК обяснили, че имало някаква тапа, но те нямали апаратура да я локализират. По думите й, от водното дружество правели всичко възможно да отстранят проблема.

От Община Добричка е осигурена водоноска, с която се доставя вода на жителите на с. Козлодуйци.

Към 14.00 часа днес водата е пусната, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на ВиК - община Добричка, Янко Димитров. Тъй като обаче цялата система е празна, че минат часове, докато тя се напълни. Най-късно утре сутринта в двете села ще има вода.

Димитров заяви, че аварията е била изключително тежка, за 7 дни е имало около 25 пробива, подменени са около 70 метра тръби.

c