Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Пиян 18-годишен задигна колата на кмета на село Черна и отпраши за Добрич

18-годишен младеж е задържан за 72 часа в ареста, след като е установено, че е пиян е откраднал колата на кмета на село Черна, съобщиха от Апелативната прокуратура. И.П. вече бил осъждан за същото през 2020 година, когато е бил още непълнолетен.

Вчера, 2 октомври, младежът се намирал в село Черна. Забелязал автомобил, паркиран пред частен дом, и решил да го открадне. Забелязал ключовете на таблото на колата и се възползвал от възможността, като бързо потеглил в неизвестна посока.

Когато малко след това собственикът на колата, който е кмет на селото, решил да я  използва, установил, че тя липсва. Подал сигнал в полицията.

Крадецът и колата били открити в град Добрич. Една от гумите на автомобила била силно повредена. При задържането му младежът бил изпробван за употреба на алкохол и дрога. Дрегерът показал 2,36 промила алкохол.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С постановление на наблюдаващия случая прокурор И.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвиняемия да бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

c