Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Маратон ще събере средства за нови книги за библиотеката в Добрич

Благотворителен маратон „Чрез спорт към знание“ ще се проведе в градския парк на Добрич на 9 октомври от 9.00 до 12.00 часа. Целта му е да се съберат нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич.

Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и библиотеката. Такива маратони се проведоха в Добрич през 2019 и 2020 год.

Организаторите канят хора от всички възрасти да се включат в маратона, като пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк. Всяка завършена обиколка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са направили участниците.  

По време на маратона участниците ще имат възможност да предложат нови заглавия за закупуване, а всяка новозакупена книга ще носи печата на Благотворителна инициатива ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ.

Библиотеката подкрепя каузата и с безплатен читателски абонамент за участниците с възможност за издаване на читателска карта на място в парка или да получат талон за абонамент, с който да се регистрират в библиотеката от 10 до 31 октомври 2022 г.

В проведените в Добрич досега маратони се включиха 835 граждани и гости на града, а събраната сума бе в размер на 10 386 лева, с които са закупени нови книги за читатели на библиотеката. 

c