Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Хотел „Амелия“ в Албена вече е част от немската верига Maritim

Новият 5-звезден хотел във ваканционно селище „Албена“, носещ името на първата жена, прелетяла Атлантическия океан Амелия Еърхарт, става част от най-голямата немска верига хотели Maritim, съобщиха от ръководството на "Албена" АД. Договорът за партньорство е бил подписан в края на месец септември т.г., в рамките на официално посещение в курорта на Петер Венел – управляващ директор на компанията Maritim Hotels International, отговаряща за експанзията на веригата извън Германия.

„Доверяваме се на Албена за втори път, след като през 2019 година Paradise Blue Hotel 5* премина под нашата марка и стана първият в Източна Европа. Партньорството ни през изминалите години се разви изключително успешно, покривайки нашите най-високите стандарти. И удовлетвореността на гостите е доказателството за това. Ето защо сме повече от щастливи да приемем хотел „Амелия“ в семейството на Maritim”, каза Петер Венел по време на съвместна среща с Маргита Тодорова, директор „Маркетинг и продажби“ и Маринела Цанева, директор „Експлоатация“ в „Албена“ АД. Той допълни, че немската компания е била привлечена от постигнатото високо качество по време на реконструкцията на Амелия, поставеният фокус в концепцията на хотела върху бутиковото изживяване на госта, и предлагането на авторска кулинария в ресторантите и баровете, което е в унисон с ценностите на Maritim. „Нашата компания е семейна и затова винаги сме вярвали в хората като движеща сила за успех. Инвестираме в тяхното професионално развитие, правим ги съпричастни към целите и вярванията ни, което в крайна сметка се отразява върху качеството на крайния продукт. Това важи и за колегите ни в Албена, които преминават през регулярни фирмени обучения, а голяма част от тях работят в наши хотели в Германия по време на зимния период“, каза още той, като поясни, че всичко това се прави с една единствена цел – непрекъснатото подобряване на обслужването и бизнес процесите.

„Веригата Maritim е позната по света като еталон в организирането на корпоративни и конгресни събития – с натрупан опит и уникално know-how, които вече успешно прилагаме в Paradise Blue. Включвайки към това дело и хотел „Амелия“, свързан с Paradise Blue посредством топла връзка, разширяваме възможността за разгръщане на летния сезон и през пролетно-есенния период. Наличието на голям SPA & Wellness център с лековита минерална вода пък дава допълнителна стойност и картбланш за целогодишна експлоатация в бъдеще“, сподели Маргита Тодорова веднага след подписването на контракта. „Вече отчитаме позитивите от присъствието на Maritim в Албена, особено при маркетирането на един от генеричните ни пазари, какъвто е немския. За гостите от Германия марката е ключов фактор за покупка, защото е разпознаваема и гарантира 5-звездно преживяване“, завършва тя.

Хотелската верига Maritim играе важна роля в развитието на хотелиерския бизнес в Германия от своето откриване през 1969 година, развивайки се като най-успешната верига в страната. В портфолиото на компанията присъстват луксозни хотели в едни от най-космополитните столици по света, удобни бизнес летищни хотели, крайморски курортни комплекси, идилични семейни  хотели със SPA и голф инфраструктура. С включването на Амелия, веригата се обогатява с тематичен авиационен хотел, разположен на една от най-красивите части по българското Черноморие.                 

c