Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева:  Гласувах Добрич да има силно представителство в парламента

„Гласувах Добрич да има силно представителство, което да даде възможност в следващия парламент да се отстояват интересите на всички добруджанци да живеят по-добре. Гласувах за хора, които знаят и могат, които могат да дадат решения. И не само решения на кризите, но и конкретни доказани резултати. И за хора, които биха работили за европейското развитие на България“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС и областен координатор на ГЕРБ Деница Сачева. По традиция тя гласува в секция в СУ „П.Р.Славейков“, където е учила.

По думите й, държавата има нужда от стабилно управление. От управление, които да има ясни приоритети, ясни цели, ясна посока, в която води България. Все повече хора говорят това.

„Нужно е да имаме предвид, че ни чака трудна зима, чакат ни кризи, които имат нужда от спешни мерки, които трябва да бъдат решавани. Заради това няма повече възможност да се губи време в експерименти. Напротив, трябва да се даде гласът за хората, които могат да сформират отговорно и компетентно управление.

Вече сме в една поредица от избори през последната година и половина. Хората са уморени и сигурно са прави. Но няма как да има напредък без техния глас. Затова аз искам да призова всички, които искат България да върви напред, да дадат своя глас днес. Хората обикновено съжаляват повече за нещата, които  не са направили, отколкото за нещата, които са направили. Така че днес е времето да гласуваме“, каза Деница Сачева.

Според нея вероятно избирателната активност няма да е особено висока, защото това са поредните избори. Има сериозна доза недоверие и хората казват, че се умориха от това непрекъснато да дават своя глас.

„Въпреки това няма как ние да продължим напред, ако няма ясно и стабилно управление. То може да бъде излъчено само с гласовете на по-голямата част от избирателите. Защото, ако има ниска избирателна активност, управлението отново ще бъде нестабилно. Затова е и моят призив днес – всеки да даде своя глас, за да можем да вървим напред и да има управление, което да решава кризите.

Всичко, което зависи от нас, ние сме го направили. Излязохме с антикризисна програма, показахме какви биха били нашите управленски приоритети при едно бъдещо управление. На първо място, говорим за това, че трябва да се овладеят цените на енергоносителите, на газа и на горивата, да се овладее инфлацията, да се върнем към благоразумна финансова политика, диверсификация на източниците на доставки на газ и, разбира се, да продължим твърдо европейското развитие на България. Така че около тези приоритети ние ще търсим партньорство, съгласие, сътрудничество и това ще стане ясно с кого и как след днешния ден. Нека да видим как хората ще подредят политическите партии, които се борят за тяхното доверие. Ние ще зачетем гласа на българските избиратели. И се надяваме всички останали партии да направят същото“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Тя смята, че по-скоро ще има правителство, защото чака ни трудна зима. Има вече голямо забавяне по отношение на проектите и програмите, свързани с европейските средства, общините чакат своите инвестиционни проекти, бизнесът иска повече предвидимост. „И работодателските организации, и синдикатите изразиха ясно становище, че правителство трябва да има и те ще направят всичко необходимо, за да принудят политиците да седнат на една маса и разговарят за това. Мисля, че по-скоро ще има правителство, но разчитаме на това всички политически партии да са на висотата на отговорността, която носят, и да зачитат вота на българските избиратели“, посочи още Деница Сачева.

c