Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич получиха Кеймбридж Сертификати

На тържество в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич възпитаници на учебното заведение получиха своите Кеймбридж Сертификати за ниво С1/С2 на владеене на английски език.

От явилите се 33 ученици, четирима са постигнали най-високото ниво за владеене на езика - С2. Сред тях има дванадесетокласничка, която се обучава в гимназията с първи език немски и втори английски.  

26 деца са защитили ниво С1. От тях има седем ученици, на които съвсем малко не е достигнало, за да постигнат С2 (над 200 точки) - петима са със 199 точки и двама със 198, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на ЕГ Миглена Василева. Тя обясни, че изпитите са положени през месец юни, в присъствието на сертифицирани преподаватели.

Сертификат за владеене на английски език от Асоциация Кеймбридж добрички ученици получават от над 10 години. Василева обясни, че Езиковата гимназия отдавна е изпитен център към Асоциацията и предлага такова явяване за защита на сертификата. Тази година освен възпитаници на ЕГ са се явили и двама външни ученици – от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и от Балчик.

Миглена Василева поздрави учениците, постигнали тези високи нива на владеене на чужд език. „Тези блестящи резултати са плод, както на тяхната упоритост, силна мотивация и целеустременост през годините в Езикова гимназия, така и на всеотдайността на техните преподаватели Павлина Станкова, Светлана Дойчева, Панайот Трифонов, Симеон Петров“, посочи тя.

c