Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

МБАЛ Балчик получи 12 тона оборудване от немска християнска организация

Един тир с 12,5 тона болнично оборудване получи като дарение МБАЛ Балчик, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на здравното заведение д-р Пламен Димитров. Дарението се предоставя от християнската организация от Германия „Мост към хората“.

Пратката е втора за тази година и включва легла, шкафчета, инвалидни столове, стойки за инфузионни разтвори и друго оборудване. През месец март от благотворителната организацията, която предоставя дарения и за Казахстан и Украйна, болницата в Балчик е получила помощ за първи път. Църквата е помагала и на дома за деца лишени от родителска грижа в Балчик.

Предоставеното оборудване е ползвано, но напълно годно за употреба. „Благодарни сме за пратката, тя е сериозна подкрепа за нас и възможност да подновим нашето по-старо оборудване“, посочи д-р Димитров.

Посредници за дарението са германско семейство от с. Соколово и семейство на германец и българка от Балчик. Организатор на благотворителната дейност е пастор Александър Льовенс, който е бил на посещение в Балчик в началото на септември.

c