Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Заради войната в Украйна – правят преглед на средствата за защита при кризи у нас

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе обсъдена на днешното заседание на Съвета по сигурността

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе основна тема на провелото се днес заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателстван от премиера Гълъб Донев.

В хода на дискусията членовете на съвета се обединиха единодушно около решението отговорните институции да направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия. Заедно с това представителите на местната власт в координация с МВР да  организират преглед за наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи. Специален акцент беше поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт.

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността бяха обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението.

c