Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Предвоенно: Властите с призив към българите да напуснат Руската федерация

снимка: Reuters

Броени дни след като от Кремъл беше обявена частична военна мобилизация, свързана с военните действия на територията на Източна Украйна, властите в България предупредиха планиращите пътуване или намиращите се на територията на Руската федерация за усложняваща се обстановка.

Във връзка с усложняващата се обстановка, Министерството на външните работи на Република България отправи призив към въздържане от пътуване до Руската федерация. Препоръката към българските граждани, които в момента се намират на територията на Руската федерация, гласи:

"Обмислете възможността в срочен порядък за напускане на страната (РФ), като за целта използвате наличните към момента транспортни средства."

Съветват се оставащите на територията на РФ български граждани да "проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание".

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Embassy.Moscow@mfa.bg

Генерално консулство на Република България в Санкт Петербург (контакти):

  • телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116
  • сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Consulate.Petersburg@mfa.bg.
c