Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Фестивалът „Художници, Балчик, Любов“ събира в „Двореца“ утвърдени майстори на четката

Тази година „Двореца“ и Балчик отново стават място за творческа среща на художници, които ще вземат участие в утвърдилия се през годините пленер и фестивал „Художници, Балчик, Любов“. Предстои двадесет и първото издание на културното събитие, което се реализира със съдействието и партньорството на ДКИ "Двореца", Община Балчик и учредителите на пленера.

В тазгодишното издание пленера ще вземат участие художници, които ще рисуват в продължение на десет дни. Краят на творческата среща ще бъде отбелязан с откриването на изложба в Художествена Галерия – Балчик. При всяко издание има зададена тема и посока, с уговорката, че тя ще бъде пречупена през индивидуалния поглед на всеки художник.

Участници в „Срещи в края на лятото“ 2022 г. са Надя Станчева, Георги Маринов, Тереза Зиковска, Деян Вълков, Мими Добрева, Калина Кралева, Силви Басева. Това са утвърдени автори с множество изложби в страната и чужбина и богати творчески биографии.

Пленерът ще се състои от 2 до 11  октомври 2022 в ДКИ Двореца, а изложбата ще бъде открита на 11 октомври, от 17.00 часа в пространството на  Художествената галерия в Белия град.

c