Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Автобусите на „Градски транспорт“ Добрич временно няма да влизат в кв. "Рилци", пътниците са недоволни

Автобус на „Градски транспорт“ заседна тази сутрин в кв. „Рилци“ в участък, където се извършват в момента строителни дейности по пътното платно. Управителят на транспортното дружество Катя Петкова обяви след инцидента, че докато не приключат строителните работи в квартала, автобусите не са в състояние да навлизат там и първа и последна спирка ще бъде на булевард „Добруджа“.

Започва реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Рилци” в Добрич

Квартал „Рилци“ се обслужва по линия 213, като автобусите вървят обичайно през 15-20 минути. Съобщението, че те ще спират на булеварда предизвика недоволство у пътници, които твърдят, че дружеството трябва да намери решение и да не спира изпълнението на линията в квартала. Според тях булевардът е много крайна точка, а автобусите се ползват от работещи в града, възрастни хора, ученици.

Катя Петкова каза за Про Нюз Добрич, че още днес ще потърси информация за планираните строителни дейности, за да може „Градски транспорт“ да си организира работата и да уведоми пътниците.

„Автобусът ни хлътна. Просто физически е невъзможно влизането вътре в квартала, който е целият разкопан. Никъде няма табели, не се предупреждава – ти виждаш, че е чакълиран участък, но се оказва, че нашите автобуси пропадат. Ние самостоятелно маршрут не можем да променяме, защото това ни е обявеното маршрутно разписание. Единственото безопасно място в момента, където да спират и тръгват автобусите, е от булеварда“, коментира тя, като добави, че ще бъде така, докато не получи информация какво се планира като строителство. 

Тя заяви, че разбира, че това ще затрудни хората, които пътуват, но при такива инциденти дружеството няма особени алтернативи. 

c