Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Спешно ще ремонтират участък от път в района на свлачищата край Тервел

Спешно ще бъде ремонтиран малък участък от пътя в района на свлачищата между селата Нова Камена и Войниково в община Тервел. Целта е да се вземат мерки, за да не се задълбочи проблемът през зимата, тъй като свлачището работи и пораженията върху пътното платно се увеличават, каза за Про Нюз Добрич зам.-кметът Диана Илиева. Общината е обявила обществена поръчка за изпълнител и очаква оферти до 10 октомври.

Тя припомни, че в момента на този път има три свлачища, които се активираха през лятото на 2020  година заради обилни валежи. В края на миналата година бе ремонтиран участък от 60 метра. Общината е кандидатствала за финансиране на ремонтни дейности пред Комисията по бедствия и аварии към правителството, но такова към момента няма, затова ремонтът ще се извърши с ограничени средства от бюджета на общината.

Сега предстои да бъде ремонтиран най-увреденият участък от свлачището.

Движението в района не е забранено, но пътят е сигнализиран. От администрацията се надяват да бъдат одобрени средства от Комисията, за да се укрепи по-голям участък и да се позволи стабилизиране на пътното тяло. В общината и преди са се задействали крайпътни свлачища, тъй като на места шосетата са строени върху насипи.

c