Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Млад футболист от ФК „Приказките“ в Добрич е повикан в проектонационалния отбор

Футболен клуб „Приказките“ в Добрич може да се похвали с първа повиквателна за национална гарнитура. В тренировъчен лагер на проектонационален отбор на България за набор 2009 година от днес участва голмайсторът на набора Веселин Георгиев – седмокласник в СУ „Св. Кл. Охридски“.

„Това е поредното доказателство, че с много работа, труд, постоянство и характер нещата се случват. Пожелаваме успех на Веско и се надяваме, че и други наши състезатели ще попаднат в националните отбори“, коментира за Про Нюз Добрич треньорът от ФК „Приказките“ Станимир Андонов.

В момента текат първенствата на БФС в зона Варна, в тях участват отбори от 10 възрастови групи на добричкия клуб, който е една от водещите детско-юношески футболни школи на Североизтока.  Момчетата от Добрич стартираха отлично във всички групи, резултатите са много добри, отборите имат само една-две загуби от всички изиграни мачове. Класата на „Приказките“ личи в някои от категоричните победи – с 12:0 срещу ФК Спартак Варна и 12:1 срещу ФК Добруджа.

Около 180 деца тренират в различните възрастови групи на клуба. Родители, които желаят да запишат децата си, могат да направят това чрез страницата на ФК „Приказките“ във фейсбук и с обаждане до треньорите.

Иновативна методология представиха във ФК “Приказките” в Добрич (+снимки и видео)

„Използваме съвременни методики за обучение, като например испанска методика при децата от набор 2009 г. и 2010 г. Това е софтуер, който позволява да планираме тренировъчния процес за една година напред. Обръща се внимание на абсолютно всички детайли от играта. Вече два месеца я използваме и сме много доволни – то се вижда по резултатите. Предвиждаме да закупим такъв софтуер и за по-малките възрастови групи. Презентирахме белгийска методика вече работим по нея. Надяваме се тя да подобри чисто технически играта на всяко едно дете“, посочи Станимир Андонов.

Той подчерта, че тези методики се коментират постоянно с колегите му и прави добро впечатление фактът, че има все повече млади треньори, които искат да се развиват и да използват съвременни методи за обучение.

„В момента има много информация, може да я намери всеки, който иска и е отдаден на работата, отделя време и мисли за развитието на децата. Футболът се развива с всеки изминал ден. Няма как ние да я караме със старите методики и старите разбирания за играта и да искаме да стигнем високи нива“, изтъкна треньорът.

c