Водещи новини Политика

Младият Галин Ненов се кандидатира за депутат, за да има Добрич бъдеще

Галин Ненов е водач на листата на ПП МИР в област Добрич. На 32 години, от Добрич, несемеен. Възпитаник на добричката Икономическа гимназия. Бакалавър в направление Бизнес администрация и Хотелски мениджмънт във Висше училище по мениджмънт – Варна. Бил е два мандата председател на студентския съвет. Завършил успешно курс за професионален екскурзовод. В момента работи като регионален мениджър ресторанти. Занимава се с пиар и ивент дейности.

Вие сте млад човек, намерил своята успешна реализация в бизнеса. Какво Ви накара да влезете в политиката? Още повече в момент, в който страната ни е обхваната от всевъзможни кризи, включително и политическа.

Влизам в политиката, защото смятам, че въз основа на моите знания и опит имам силата да бъда полезен за обществото.

Кои са сферите, в които считате, че Вашата експертиза може да е най-полезна?

Туризмът е един от главните сектори на икономиката ни, и тъй като там е моята сила, зная какви конкретни стъпки да предприема за развитието му. Още повече, че един от основните приоритети на партия МИР е стратегическото развитие на туризма в България и превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация. За целта обаче са нужни реални действия и мерки, считам, че имам готовността да бъда част от тяхната реализация.

Втората сфера, но първа по важност за мен, е образованието. В този сектор има нужда от доста реформи, важно е обучението да върви в крак с днешния ден. Не бих искал да бъда многословен затова ще споделя само, че съм силно впечатлен от образователната система и от метода на обучение в скандинавските страни. Считам, че именно от там трябва да вземем пример, когато говорим за реформи в образованието.

Вие сте имал успешна реализация в столицата, но решихте да се върнете и да работите в Добрич. Кое е онова, което Ви върна в родния град? Може ли то да върне младите хора от чужбина и големите градове, за да работят за регионите си?

Като студент в сферата на туризма имах възможността да бъда на стажове в чужбина, получих предложения да остана и да се развивам там. Един ден може и да съжалявам за решението си, но избрах да се върна в България. Тъй като столицата ми даваше по-голямо поле за изява избрах да съсредоточа всичките си знания и умения в моето кариерно израстване, но и това не ме удовлетвори, защото винаги нещо липсваше.  Това ме накара да провокирам себе си и да имам дързостта да се прибера в Добрич с ясната идея, че това ще е кратък стоп до следващото предизвикателство. Анализирайки ситуацията и възможностите, прецених, че мога да бъда полезен и да съм в помощ за развитието на бизнеса, предвид натрупания опит и ценз. За кратките две години, откакто се върнах, съумях да изградя живота си отново и съм много щастлив в родния си град, което потвърждава народната мъдрост, че камъкът си тежи на мястото.

Кои са проблемите на област Добрич, чието решаване ще е приоритет  за Вас?

Проблемите в цялата държава са почти идентични, а именно демографска криза, икономически и социален спад. На този етап за Добрич основен проблем е безработицата. Наясно съм, че в региона са застъпени главно земеделие и туризъм, което е предпоставка за сезонна работа. Именно затова е нужно незабавно да се започнат действия по привличане на външни инвеститори, с което ще се осигурят постоянни работни места. С тези мерки ще можем да привлечем семействата и младите хора, които по обясними причини са взели решение да търсят препитание извън нашия регион.

Една от целите на ПП МИР е да се спре разделението в българското общество. Според Вас това изпълнима цел ли е в условията на нашето силно фрагментирано общество на противоположности?

Според мен на първо място политическите партии трябва да предприемат действия за преодоляване на различията помежду си и да работят за проспериращо и сплотено българско общество. Това ще бъде нелека задача, но с ясни и конкретни принципи би било осъществимо. Ако ми позволите ще цитирам Стефан Стамболов – „Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“.

На какви избиратели ще разчитате за подкрепа на изборите на 2 октомври?

Разчитам на всички, имащи правото да гласуват. За мен всички граждани са равни и важни. Вярвам в доброто и нека силата бъде с нас!


ГЛАСУВАЙТЕ С НОМЕР 10 ЗА ПП МИР
И ПРЕФЕРЕНЦИЯ 101 ЗА ГАЛИН НЕНОВ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.