Водещи новини - дясно Общество

Арестуваха турския каналджия на 37 мигранти, спасени при операция край Шабла

Районната прокуратура в Добрич повдигна обвинение на 31-годишния турски гражданин, превел незаконно през границата 37 нелегални мигранти, съобшават от Апелативната прокуратура във Варна. Каналджията е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, за да се осигури явяването му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Група от тридесет и седем чужди граждани, сред които осем жени и единадесет деца, представящи се за сирийци и афганистанци, беше спасена на 22 септември сутринта край бреговете на Шабла. Опитите на граничарите да се свържат с плавателния съд били безуспешни и натам незабавно бил насочен гранично-полицейски кораб. Проверяващата група установила чужденците. Поради силното вълнение групата била съпроводена до пристанище Каварна. 31-годишният мъж, който превозвал чуждите граждани, бил задържан.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Чужденците ще бъдат транспортирани и настанени в център за бежанци.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.