Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

МВР: 9 дела и 13 задържани при спецакцията на МВР в област Добрич

Девет са досъдебните производства, образувани в област Добрич при днешната специализирана полицейска операция, задържани са 13 души за извършени различни престъпления, съобщават от пресслужбата на МВР.

 „В днешния ден специализирани полицейски операции се провеждат на територията на областите Стара Загора и Добрич, със сили на полицията и жандармерията“, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Той уточни, че в Старозагорска област към настоящия момент са образувани осем досъдебни производства -  за наркотици, шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, кражби, задържани са 12 души, сред които – трима, обявени за общодържавно издирване.

Главен комисар Тодоров припомни, че с цел недопускане изкривяване на вота се провеждат множество операции по региони от края на август. Усилията в тази насока ще продължат, включително и в изборния ден, с оглед недопускане купуването на гласове и осъществяване на корпоративен вот. Към момента са получени и отработени 99 сигнала, като 75 от тях са свързани с нарушаване изборните права на гражданите, а другите  - за административни нарушения във връзка с изборния процес. Освен това се проверяват заложни къщи, магазини, заведения, в които има данни, че се събират лица от криминалния контингент.

Във Варненска област също тече специализирана полицейска операция, по време на която са образувани пет досъдебни производства. 

c