Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Над 350 изпълнители ще участват в Добруджанския фолклорен събор в Тервел

Община Тервел кани тервелчани и гостите на града да споделят емоциите на участниците в 16-ия Добруджански събор, който ще се проведе на 22 септември. Проявата е посветена на 114-ата годишнина от обявяването на независимостта на България и 82 години от подписването на Крайовската спогодба.

Кметът на община Тервел инж. Симеон Симеонов ще открие събитието в 10.00 часа. Очаква се на голямата сцена на площада да излязат повече от 350 изпълнители на добруджански народни песни, музика и танци. Заявки за участие са подадени от фолклорни групи и индивидуални изпълнители при читалищата и клубовете на пенсионера от общините Генерал Тошево, Балчик, Крушари, Дулово, Ситово, Алфатар, Силистра, Тервел и др.

Поздрав за „Добре дошли“ на изпълнителите ще поднесат фолклорните групи при НЧ „Димитър Дончев-Доктора-1893“ в Тервел- ДФТА „Калинка Вълчева“, ТПГ „Добруджанска огърлица“, Мъжка певческа група и народния оркестър с ръководители Нели Денева, Радка Адамова и Светлин Марков. За всички участници организаторите от Община Тервел са предвидили грамоти и парични награди.

Вечерта в 19.30 часа, на малкия стадион в градския парк, добруджанската народна певица Ивелина Димова ще представи своята програма за любителите на фолклора.

c