Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов в с. Зърнево: Това са най-лесните ни избори - съюзници са ни инфлацията и гладът

Това, което ми донесе ГЕРБ е, че толкова мюсюлмани ми станаха приятели, че никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партията, която доказано работи за добруването на българските мюсюлмани, заяви в тервелското село Зърнево лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов

Тези са ни най-лесните избори, защото нашият съюзник са гладът, инфлацията и високите цени. Това заяви на среща в село Зърнево, Тервелско, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той присъства на откриването на новата Ритуална зала в селото, която жителите му поискаха през 2019 г., когато 139 от тях станаха членове на партията.

"12 г. при нас токът бе 80 лв., 2,2 лв. горивата, всичко лети с по 10-20-30%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява", заяви още Борисов. по думите му само в района е спряно строителството на 80 километра пътища.

„Да ви говоря за цени, храни, ток, нафта, бензин, всеки от вас е бил в магазина. Но точно в този край, в който има всичко, говоря за хранителни продукти, може да си представите колко трябва да си неук и неспособен да предизвикаш да ти вдигнат цените на хранителните продукти. Слънчоглед колкото искаш, още миналата реколта седи. Кое наложи да ви се вдигне олиото?“, попита Борисов. "Кой допусна да ви вдигнат тока и оттам да ви повлече хляба и другите хранителни продукти? Тея са ни най-лесните избори, нашият съюзник са глада, инфлацията и високите цени. 12 години при нас тока беше 80 лв., 2,20 бензина, виждате кашкавал, яйца, сирене, летят с по 10-20%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява“, заяви той. Борисов каза и, че вчера са изтеглени от държавата нови 200 млн. лв. заем при лихва от 3%. "Това са 18 такива зали, мили мои!", заяви се Борисов. И допълни, че за следващата седмица били предвидени нови 200 млн. лв. заеми.

"Къде ще излезе сметката? Компенсират се ток, газ, бизнеса“, каза още той. "Като отидох, нямаше един път, не могат да стигнат до джамиите, направихме им, аз научих географията, да кача Гюлай и да я заведа в Родопите, 100% мюсюлмани, един християнин не можем да намерим да ни каже "Добър ден“. Няма работници, няма кой да работи, как ще има? Година и половина, толкова ме е яд, като гледах "Хемус" сега. Година и половина тази магистрала е готово, ние си я заснехме, че е готова, за да не кажат, че Бойко я е направил, това е целта. Ремонтират стария път само, за да не пуснат отсечката. Така спряха Русе-Търново, "Хемус", "Струма", докога ще ги траете не знам. На 2 октомври може да се избира. Ние не знаем с какви усилия можем да ви изведем от ямата, ние сме в яма, как ще издраскаме, за да излезем. Да, 12 години знам как държахме тока, трудно, но успявахме. Вие представяте ли си План за възстановяване, другите държави забравиха, похарчиха милиарди евро, единствено България няма. И те викат ГЕРБ били простите, а те умните. Бюджетът тегли кредити и лихви. Е, как се оправя това? Хората очакват, че ще се събудят на 2 октомври от един лош сън и всичко ще си тръгне както си е било. Да, де, ама те са влезли в къщата ви, обрали са ви зимнината и ви казват сега да се оправяте. Единственото хубаво нещо, което ми е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионирам. Очакват ни труд, лишения и затягане на колана. Не знам как хората си мислят, че да взимаш кредити и да плащаш пенсии. Колко ще издържиш?“, коментира Бойко Борисов.

"Ние като пътувахме и всеки кмет си даваше кое му е най-важното. За тази година и половина застой, само тук, в района, ни спряха 80 км. ремонти. Кметът каза за тази ритуална зала, мисля, че като сме хвърлили през прозореца, е имало кой да ги намери и да ги даде на вас. Е, кое лошо сме правили? Регионът е изключително важен, етническата толерантност, единственият шанс на България да бъде силна, мощна, единна, е да толерантност между религиите. Затова сме водили найдобросъседска политика с Турция. Вие дори помните на конгреса на ДПС включиха на живо президента на Турция, той каза "Моя приятел Бойко Борисов да го слушате". Та се чудеха какво да направят... С него сме се разбрали - българските турци са мост на приятелството, които то двете страни на границата гарантират сигурност“, заяви Бойко Борисов. Той изтъкна, че само за 10 години в района, са направени инвестиции, които не са били правени за 60 години. 

"Искам да се стегнем, на вашите приятели, съседи, комшии, просто да им обясните колко е трудно. Даже не ги и агитирайте. Просто им кажете, че ако и този път изпуснем ГЕРБ... Дългът върви към 50 млрд. лв., който ние трябва да върнем. Не 5 млн., не 50, не 500... Само декември изчезнаха над 9 млрд., щяха да стоят пет магистрали, четири моста, осем тунела. А те целите капитални ремонти са за 4 млрд., хората викат "Брей, те са крали 8 млрд.“, коментира още Бойко Борисов.

“Направиха го много умно, като едно, точно, като пирамидите. Така, както излъгаха навремето българите с пирамидите, така партията на "Промяната" ги излъга. И като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета. Ало измамници, точно“, завърши Борисов.

 "Никога не съм лъгал и нямам неизпълнено обещание“, завърши Борисов.  "Най-хубавото, което ми е донесла ГЕРБ, толкова мюсюлмани ми станаха приятели, ама приятели мои, че вече никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партия, която работи за добруването на българите мюсюлмани. Доказано е с годините. 2009 г. беше гръцката криза, 2013 г. Орешарски, КТБ, след това миграницонна криза. Виждаме колко е страшно, хващаме се и го правим. Но толкова трудно не е било, дори Орешарски пазеше фискалния резерв. Не мога да кажа лошо, когато са правили добри. Тези сега са счупили всичко и с цялата си наглост обикалят. За радост ги срещат по 5-6- 10 човека. Желая ви да сте живи и здрави“, завърши Бойко Борисов.

Вие показахте, че ГЕРБ е партия, която слуша, чува и изпълнява и решава проблемите на хората. С тези думи се обърна към Борисов кметицата на селото Гюлай Бекир, която днес е рожденичка. Трябва да върнем ГЕРБ в управлението на държавата, за да спрат покачването на цените и да овладеят инфлацията, да върнат стабилността, заяви още тя.

"Тук има доста земеделци, спомнете си какво бе земеделието преди да дойде ГЕРБ, преди да ни повярват ЕС и ЕК, преди да повярват на г-н Борисов и да започнат да финансират земеделието, разликата е огромна, добави и тервелският кмет Симеон Симеонов. И заръча всеки от присъстващите да убеди поне още по 5 души да гласуват за ГЕРБ, за да има партията двама депутати от района.

Водачката на добричката листа на ГЕРБ Деница Сачева отбеляза, че при посещението си в Тервел на въпрос какво е направил за района Кирил Петков посочил само, че е сменил шефа на полицията. "Така разбират промяната в живота на хората - спряха десетки километри пътища, които бяхме договорили, занимаваха се само как да върнат посредниците в енергетиката, с незаконни арести и как да измислят лъжи и компромати. Мислят, че скандалите и компроматите са промяната", заяви Сачева. Тя подчерта, че ГЕРБ са тези, които са вдигнали пенсиите, а не ПП. "Ние и г-н Борисов въведохме добавките, те просто ги вкараха в пенсиите. Данъчните облекчения също са от нас, само увеличиха добавките за деца с 10 лв. 10 лв. срещу 20% инфлация. Вие решете дали това е полезно", настоя бившата министърка.

Сачева си пожела на 2 октомври "да пенсионираме тази промяна и да ги изпратим в историята". "Да не хабим живота на хората в експерименти и избори, да върнем екипа от хора, които могат да направят България отново просперираща държава", призова тя в Зърнево.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c