Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Утвърдиха общо 6 маломерни паралелки в три общински училища в Добрич

Общинският съвет на Добрич разреши формиране на паралелки в три общински училища в града с по-малък брой ученици от минималния норматив.

В Общината постъпиха предложения от директорите на учебните заведения, с които се иска през учебната 2022/2023 година да има общо 6 паралелки с по-малък от минималния брой на учениците.

В ОУ „Йордан Йовков“  ще има три маломерни паралелки – една в първи клас с 13 ученици, една в 8 клас с 16 ученици и една паралелка в 10 клас с 15 ученици.

В ОУ „Христо Смирненски“ се сформира една маломерна паралелка в пети клас с 16 ученици.

Две ще бъдат паралелките в ПГ по Ветеринарна медицина „Проф. д-р Г.Павлов“. Едната е в 8 клас – специалност „Ветеринарен техник”, с разширено изучаване на английски език с 17 ученици, а другата е също в 8 клас, но паралелка с две специалности: „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” – без разширено изучаване на английски език и „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително – вкусови производства” – с разширено изучаване на английски език с общо 13 ученици.

За предложението има положително становище на началника на РУО Добрич. Средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения на училището бюджет.

c