Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обещаха до месец добри новини за развитието на АЕМО „Стария Добрич“

Още един от занаятчийските обекти в АЕМО „Старият Добрич“ затваря. Общинският съвет на Добрич прекрати днес концесионния договор на работилницата за графика и рисувана керамика, която се стопанисва от ЕТ ”Вилана – Велина Христова Господинова”. Обектът е с площ 38.25 кв. м. Мотивът да се иска прекратяване на концесионния договор е финансови затруднения на концесионера.

В същото време в залата стана ясно, че се очаква положителна новина за развитието на комплекс „Стария Добрич“. Повече информация ще бъде дадена в скоро време от Временната комисия, избрана от ОбС, която се нагърби със задачата да изработи стратегия за АЕМО. Очаква се на следващата сесия през ноември в ОбС да се внесе докладна, с която в Комисията смятат, че ще приключи т.н. сага около комплекса.

Припомняме, че през последните месеци бяха закрити Антиквариатът и Сладкарницата в комплекса, а по-рано – Кръчмата и Ковачницата. На сесията през април съветници и администрация се обединиха около мнението, че трябва да се търси цялостно решение за бъдещето на АЕМО „Стария Добрич“.

c