Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Устата и DEEP ZONE PROJECT с концерт за Деня на Добрич 25 септември

Празничният за Добрич 25 септември ще започне в 09.00 ч. на Военното гробище с Военен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа. В 10.30 часа в Художествената галерия започва традиционното Тържествено заседание на Общинския съвет на Добрич.

От 11.00 ч. в Младежки център – Добрич започва „Арт Кауза“ - младежка инициатива за рисуване със спрей за млади хора с интерес към изкуството и пленер с Дамян Николов. Инициативата е финансирана по проект на Община град Добрич "Младежки център Добрич - Вашето днес".


В 12.00 ч. На пл. „Демокрация“ празничен концерт ще изнесе Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Dobrich Fest Junior – детски празник, организиран от „Джуниър Турс“, съвместно с Община Добрич, ще се проведе на 24 и 25 септември. В Деня на Добрич заниманията започват в 11.00 часа на Скейт парка. Организаторите предлагат много забавления, както за малчуганите, така и за техните родители. Ще се състоят спортни турнири, игри от детството на нашите родители, творчески работилници, настолни игри, вечер на талантите, вечерни програми с участници от “България Търси Талант”. Подготвени са и други изненади за децата.

От 14.00 ч. също на Скейт парка е инициативата „Слънчеви деца“ на Младежкия център - спортни игри и уоркшоп за деца и младежи.

В програмата за празника е включен и Кукленият спектакъл „Джак и бобеното стебло“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“, който започва пред музея в парка в 16.30 ч. Празничният концерт на Духов оркестър – Добрич, с диригент Стоян Монов, ще се състои от 17.30 ч. в Градски парк „Свети Георги” .

Големият концерт „Здравей, Добрич,  е от 8.30 ч. на пл. „Демокрация“. Участват: Арт център „Палитра” с директор Иван Иванов, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център – Добрич с вокален педагог Жана Стефанова, възпитаници  на СУ „Св. Климент Охридски” с педагог Милена Пеева, възпитаници на Елена Карабельова, Хип-хоп формация „NNS CREW“ с ръководител Миглена Георгиева, Балетна формация „My Dance“ с ръководител Пламена Петрова, Детски музикален театър „Дея“ с художествен ръководител Лана Анцаридзе, Салса клуб „Десита“ с ръководител Десислава Тодорова, Клуб за к-поп танци "ILLUSION" при Младежки център – Добрич.

Шоуто ще завършат специалните гости – Иван Динев – Устата и DEEP ZONE PROJECT. Водещ е Дамян Попов.

От 10.00 до 16.00 ч., пред Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ е празничното издание на Фермерския пазар.

25 септември е Ден на отворени врати в музеите в Добрич и Художествената галерия, които ще приемат посетители до 17.00 часа.

c