Водещи новини Общество

Фондация “Св. Николай Чудотворец” в Добрич празнува 25-годишнина

Неправителствената организация управлява социалния проект “Чудната градина”, създадена е на 19.09.1997 г. от д-р Хасан Ефраимов и Мария Методиева

“Първата година на Фондация “Свети Николай Чудотворец” бе преди 25 години. Тогава все още не знаехме какво трябва да правим, закъснявахме с регистрацията, но трябваше да успеем преди празника на града – сподели Мария Методиева. Тогава чакахме един голям ТИР с помощи от Франция, с който трябваше да оборудваме Френския културен център. И така, преди 25 години се занимавахме с боб и леща – раздавахме помощи.”

“Години по-късно отново раздаваме помощи. През януари над 60 семейства в неравностойно положение получиха продукти, малко по-късно още 14 семейства получиха ваучери по 400 лева, семейства, които бяха болни от Ковид. Така се получи, че в същото време съоснователят на нашата фондация д-р Ефраимов бе почти умрял, аз също бях болна, бях вкъщи, но помагахме на другите. След усилена работа в крайна сметка разбрахме, че сме спечелили 6 проект”, допълни Мария.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Нивелин Радичков, общественици, участници в други социални проекти и партньори на фондация “Св. Николай Чудотворец”.

“Това е каузата на всички нас, като общност, като хора, които живеем в Добрич, като хора, които развиваме различни дейности. Д-р Ефраимов и Мария Методиева са пример за това как Общината може да си партнира успешно и целесъобразно с подобни организации в полза на хората в неравностойно положение и общественото здраве”, каза кметът.

“Дали 25 години са много или малко? Когато бях малък мислех, че 25 години са много. Когато станах на 25 разбрах, че тези години са нищо. Сега, от позиция на времето,  мисля, че времето е относително понятие. 25 години са много и са малко, време през което могат да се направят много неща и същевременно човек може да не направи нищо. Ние бяхме от тези, които се старахме през това време да направим много неща и мисля, че нашето време мина ползотворно”, сподели д-р Хасан Ефраимов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.