Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Награда от “Добрите примери” за Добрич, след като 250 доброволци почистиха града

Инициативата на “Ние можем” предизвика вълна от доброволчески ентусиазъм и бяха събрани над 2000 чувала с боклук

Теодор Ставров от “Добрите примери” връчи сертификат за признателност на град Добрич по време на концерта в центъра на града в края на кампанията “Най-масовото почистване на град в България”, с което Добрич стана първия награден град от инициативата, която показва добрите примери.

Наградата прие лично Калоян Ризов от “Ние можем”, който ще я връчи на Общината, а от там са обещали да поставят сертификата на видимо място в града, за да напомня на добричлии, че има добри примери.

https://pronewsdobrich.bg/2022/09/17/dobrovoltsi-v-dobrich-sabraha-poveche-ot-2000-chuvala-s-boklutsi-za-nyakolko-chasa/

Концертът в центъра на Добрич събра на една сцена ученици от СУ “Св. Климент Охридски”, които изнесоха музикална програма с народна музика и танци, Максим Панайотов, който спечели сърцата на журито и публиката в “Гласът на България”, и талантливата певица Димитрина Германова.

https://pronewsdobrich.bg/2022/02/19/izklyuchitelno-uspeshna-e-kampaniyata-nie-mozhem-v-dobrich-sabrani-sa-okolo-600-chuvala-s-otpadatsi/

Това не е първата инициатива на “Ние можем”, в началото на годината над 350 доброволци събраха 600 чувала с отпадъци в района на Градския парк „Свети Георги”, около ресторант „Орехите” и скейт парка, зала „Добротица”, хотел „Добруджа”, старото обръщало на жк„Добротица”, паметника на  Хан Аспарух, площадката до СУ „П. Р. Славейков”.

Преслав НЕЙЧЕВ

c