Водещи новини Политика

Албена Симеонова, „Демократична България“: Държавата да защити българските производители

Албена Симеонова  е кандидат за народен представител от „Демократична България“, представлява „Зелено движение“ и е водач на листата в Добрич. Вижте акценти от участието й в предаването по Българската национална телевизия “Денят започва с Георги Любенов”

Пътищата към малките населени места

Срещите на екипа на „Демократична България“ не са само в Добрич, ние обикаляме цялата област и обръщаме внимание и на селата. И виждаме, че пътищата в Добруджа са в ужасно състояние – не са маркирани, осеяни са с дупки, сервитутите са в ужасно състояние. Много е важно следващото Народно събрание да обърне внимание на пътищата към малките населени места и транспортните схеми. Като устойчива политическа коалиция, надявам се част от бъдещото правителство, ще настояваме автомагистрала „Хемус“ да бъде завършена и да се обърне внимание на пътищата по места, като при нас такива проблемни са Добрич-Албена, Добрич-Варна и много други.

Да се спре безобразното изсичане на горите

Както в Италия и в Южна България, така и в Добрич и Добричко пороите нанесоха сериозни щети. Няколко села пострадаха. Защото ние се държим безобразно с горите. Отнасяме се с тези зелени дробове на планетата по един варварски начин. Отдавна предлагаме да се спре изсичането на дърветата във вододайните зони. В следващия парламент ще настояваме за това. Земеделието ни и горското дело в България са в такова състояние, че няма диверсификация. Отдавна, ние от „Демократична България“ искаме спиране на изсичането на стогодишните гори и намаляване на дърводобива. Трябва една много сериозна реформа в горите и наистина да се послушат експертите на Зелено движение за това как да се промени политиката към горите. Това е политика, която трябва да се обърне първо към хората, които са енергийно бедни. Да се започне с тези, които имат нужда. И след това – индустрията. Ние сме един от авторите на закона за легализация на преработката на индустриален коноп. Култура, която години наред се е преработвала в България. В някои страни, като Австрия и Белгия над 50% от хартията се прави от коноп.

 Държавата да защити българските производители

Трябва държавата да намери механизъм, чрез който да защити българските производители. Това важи за вноса на украинско зърно, проблем, който в момента е изключително актуален. Но, като лозар мога да кажа, че ние не получаваме почти никакво подпомагане. България, както страните от Западна Европа, трябва да подпомогне сектори като производството на зеленчуци, плодове, рози, мед, на животновъдство. Да, зърнопроизводството е основно за България, но трябва да мислим и за оцеляването на селата. А селата могат да оцелеят, ако има истински малки производители, които да произвеждат и да могат хората да си купят от тях.

Премахването на ДДС помогна на производителите на хляб и брашно

Мярката с премахване на 20% ДДС върху цената на хляба подпомогна сериозно българските производители на хляб и на брашно. „Демократична България“ ще направи всичко възможно същото да се случи за плодовете и зеленчуците, както и на биопродуктите. Тези мерки ще подпомогнат производителите, за да се запазят нивата на цените им. Таван на цените на храните си поставят самите производители. Това е конкуренцията на пазара.  Важно е следващото правителство да изготви Закон за браншовите организации в земеделието. Защото това ще реши въпроса с продоволствената криза в България. В момента измислени асоциации и асоциацийки се явяват в комитети по наблюдение, в работни групи, и защитават своя интерес, което е чиста проба семеен лобизъм и това не трябва да се допуска.   

ГЛАСУВАЙТЕ С НОМЕР 25 ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

Подкрепете „Демократична България“ в Добрич и в Добруджа, защото ние сме устойчиви, доказали сме своята устойчивост и продължаваме да бъдем такива – положителни и позитивни!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.