Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

По инициатива на студент днес се провежда най-мащабното почистване на Добрич

Най-мащабната акция за почистване на град в България организира днес в Добрич със свои приятели 20-годишният Калоян Ризов – студент в Медицински колеж „Йорданка Филаретова” в София.

След успешното събитие през февруари, когато беше почистен градския парк на града, сега младежът реши да развие кампанията си и призова добричлии да почистят всяка точка на града. Всеки може да избере район за почистване със съответния събирателен пункт:

  1. ж.к. Рилски блокове - пгтс ОТМ (механотехникум)
    2. ж.к. Дунав пред магазин ABC
    3. ГАРА - пред централна гара
    4. Второ ДКЦ - паркинг
    5. ж.к. Балик - пред магазин Томи
    6. ж.к. Добротица - пред магазин ABC
    7. ж.к. Дружбс - пред СОУ Дора Габе
    8. квартал Рилци - пред читалището

Стартът на събитието е в 10,30 часа, а краят му ще е в центъра на града. Организаторът обещава музика и изненади.

Благотворителната платформа "Добрите Примери" и основателя и Теодор Ставров ще подкрепят събитието и ще участват в почистването. Очаква се и специална изненада от тяхна страна, която всички ще разберат в деня на почистването.

„Силно вярвам в гражданите на Добрич. Очаквам в кампанията да се включат между 1 000 и 1 500 души – сподели младежът. – Искам да предизвикам вълна и тя да тръгне от Добрич към цяла България”.

Младият мъж кани граждани и гости на град Добрич да се включат в инициативата на днес и масово да почистят заедно целия град, като може да се включат дори само с почистване пред входа си.

“Нека тръгне една вълна от нас, нека направим така, че Добрич да стане най-чистия град в България,” призовава 20-годишният младеж.

c