Балчик Водещи новини - дясно Общество

Община Балчик се включва в кампанията за почистване

Община Балчик ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно” – най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Денят на голямото почистване, в което се включва и Община Балчик, е днес, 17 септември (събота).

В тази връзка Община Балчик призовава жителите на града да почистят междублоковите пространства, паркинги, паркове, детски и спортни площадки, градинки и места за обществено ползване. При желание на големи групи граждани или организации, има предварително одобрени места за почистване – нерагламентирани плажове, разкопки, крайбрежна алея. 

Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от ОП „БКС“.

 За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата, при поискване ще бъдат осигурени чували за смет от 08:00 до 12:00 ч. пред магазин „Аквилон“ и площад „Капитан Георги Радков“ /Морска гара/.

За контакти във връзка за извозване на отпадъците:

Мариян Цветков – 0895554105

Илия Маринов – 0895554110

Мария Кунева – 0895554025

Росица Димова – 0883373982

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.