Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Доброволци в Добрич събраха повече от 2000 чувала с боклуци за няколко часа

В инициативата на "Ние можем" се включиха над 250 доброволци. Те тръгнаха от 8 сборни пункта в 10:30 часа и изчистиха 8 квартала на Добрич

Най-голямото почистване на град приключи в центъра на града, където ученици от СУ "Св. Климент Охридски" изнесоха музикална програма с народна музика и танци. След тях на сцената се качиха Максим Панайотов, който спечели сърцата на журито и публиката в "Гласът на България" и талантливата певица Димитрина Германова.

В края на концерта от "Добрите примери" наградиха целия град, с което Добрич стана първият награден град от инициативата, която показва добрите примери.

"Кампанията постигна добър резултат. Очаквам следващия път да се включат още повече хора. Предстоят много инициативи от "Ние можем" и Добрич ще стане освежен и зелен град. Почистванията ще са една от бъдещите ни инициативи", заяви Калоян Ризов, който е организатор на днешното почистване.

"На никого не му става хубаво, когато излезе навън и завари боклуци на паркинга, в градинката или на детската площадка. Излизам днес с намерението да изчистя боклук, който не е мой, но го правя за общото благо. Над 250 човека участват в инициативата, но не мисля, че това ще е достатъчно, за да изчистим града. Въпреки това, ние стартираме с това чистене и се надяваме да започне вълна от ентусиазъм и да вдъхновим много други хора," коментира Васил Енев, който е един от доброволците, отговорник за район "Дружба".

"Хората по пътя ни помагат или ни поздравяват. Знаят за инициативата и са с нас физически и морално в подкрепа. Много хора сме тук, но никой от нас не е хвърлял тези боклуци. Тези, които ги хвърлят, днес не са с нас, няма и да бъдат," допълни той.

Преслав НЕЙЧЕВ

c