Водещи новини - дясно Общество

Добрич се присъединява към Националната кампания „Да изчистим България заедно”

Община Добрич се присъединява към Националната кампания „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group –  най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

За 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Денят на голямото почистване, в което се включва и Община град Добрич е днес, 17 септември.

В тази връзка Община град Добрич призовава жителите на град Добрич, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и  фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.

Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от „Уейст Солюшънс България“ ЕООД,

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.