Водещи новини - дясно Политика

Албена Симеонова ще участва в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ

На 18.09.2022 от 8:35 Албена Симеонова ще участва в предаването по Българската национална телевизия “Денят започва с Георги Любенов”

През изминалите месеци екипът на “Демократична България” Добрич успя да свърши много работа в полза на областта. Част от успешните инициативи са изваждането на пътя до Болата от местния резерват, за да може да бъде ремонтиран и по него да се движат само туристически влакчета, а в началото на пътя да се изгради паркинг, на който да се организира пазар само на местни производители – земеделски производители, които да предлагат дини, пъпеши, грозде и др. продукти, собствено производство, или  занаятчии.

Друга инициатива на коалицията е регламентирането на дивото къмпингуване. В тази връзка Албена Симеонова, като народен представител и след това организира серия от срещи с министерство на туризма и министерство на околната среда и водите, като предстои следващия месец да се проведе кръгла маса по темата, което е една от ключовите стъпки, преди да се реши проблемът.

“Демократична България” Добрич и Албена Симеонова организираха форум за полезащитните пояси с участието на заместник-министър Иван Христанов директорите на Изпълнителната агенция по горите, на всички горски стопанства от района на Добричка, Русенска, Шуменска и Разградска области. След срещата с още няколко институции се взе решение, което предвижда там, където има краткоживеещи дървесни видове, какъвто е ясенът, да се изсекат и да се възстановят с цер, който живее повече от 70 години.  Проблемът е сериозен, защото става въпрос за спасяване от ерозия на земята на Добруджа, но също и да се помогне на земеделските производители.

След срещи на Албена Симеонова с ръководството на Медицински университет – Варна и Община град Добрич бе уточнена и задействана процедурата по отпадане на Добрич от мораториума за създаване на филиали на медицински университети. Тази стъпка ще доведе от разкриването на филиал на Медицински университет – Варна в Добрич и ще реши наболелия проблем с липса на медицински сестри и акушерки в областта.

“Продължавам да работя по всички останали наболели проблеми, каквито са водоснабдяването в Добрич, пречиствателната станция в Албена,  безводието и  язовирите, инфраструктура. Те са от такова естество, че трудно се решават. Затова е необходима много, много работа.  Гарантирам, че ако бях в 47-ото Народно събрание, щях да свърша в пъти повече неща. Кметовете от региона продължава да ме търсят. Заедно с кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров сме ходили в министерства, да са търсим решение на  проблема с пътя Ген. Тошево – Кардам – ГКПП. Смятам, че съм допринесла много за старта на ремонта, защото трябваше да се изготви проектно-сметна документация за участъка между с. Кардам и ГКПП-то. Мисля, че по ремонта се работи и се надявам да завърши в сроковете, които са дадени след неколкократно отлагане. С кмета на Шабла Мариян Жечев сме провели редица срещи по отношение на Общия устройствен план на Шабла – както в МОСВ, така и в МРРБ. Поддържам връзка с почти всички кметове, включително с представители на кметствата в различните населени места. Така че, продължавам да работя и ще продължавам,” заяви Албена Симеонова пред Про Нюз Добрич.

По тези и други теми, бившият народен представител от Добруджа в 45-ото и 46-ото Народни събрания Албена Симеонова ще може да разкаже повече в предаването “Денят започва с Георги Любенов”. Телевизионното участие е на  18.09.2022 (неделя) от 8:35 в ефира на БНТ.

ГЛАСУВАЙТЕ С НОМЕР 25 ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.