Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

РИК-Добрич разгледа жалба за неправомерно поставени предизборни плакати

От началото на предизборната кампания до момента в Районната избирателна комисия е постъпила само една жалба, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на комисията Цонка Велкова.  Жалбата е за неправомерно поставяне на агитационни материали на неустановени за това места. Плакатите с логото на коалиция, регистрирана за вота, са били поставени на фасадата на ОУ “Христо Смирненски“ в Добрич.

Проверка на РИК Добрич установи, че агитационните материали са разлепени на място, различно от определените от кмета, което се явява нарушение Избирателния кодекс. Комисията е разпоредила премахването на неправомерно поставените плакати.

От РИК припомнят, че до утре – 17 септември, е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. Осигурени са дежурства в общинските администрации за приемане на такива заявления.

Тече пробното гласуване, на страницата на РИК Добрич е публикуван график за всяка община за демонстрационен вот с демо-версия на машините. Описани са местата и часовете, в които всеки желаещ може да гласува пробно до 28 септември.

c