Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изложбата с живопис "Брегове" на Лиляна Русева от Добрич гостува в Шабла

Лиляна Русева представи своята изложба с картини от северното черноморие в "Зелен образователен център – Шабла"

Шабленци имаха възможността да се насладят на живописните картини на Лиляна Русева. Картините изобразяват пейзажи от Крапец, Шабла, Яйлата, Тюленово, Балчик и Калиакра. Освен морските пейзажи, почитателите на финото изкуство видяха и картини от лавандуловите поля на Добруджа.

"Нека картините да говорят", така Лиляна Русева започна своето благодарствено слово към първите посетители на изложбата, гост в залата допълни, че благодарение на такива талантливи творци, историята на Добруджа е толкова пъстра и богата.

Каварна бе първият домакин на тазгодишната изложба, като част от нея е останала там, поради високия интерес, а картините с морска тематика се представят в момента в Шабла.

Лиляна Русева е родом от Банско, а романтичната живопис е нейната страст, но не и първата такава. Графиката е това, което я въвлича в творчеството, а след това вдъхновена от морето установява трайна връзка с Добруджа и бреговете.

Картини на Лиляна Русева са част от богати колекции в Русия, Румъния, Холандия, Англия, Германия, Австрия, Италия, Нова Зеландия, Канада и България.

Преслав НЕЙЧЕВ

c