Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Новата учебна година започна в гимназия „М. В. Ломоносов” в Добрич

Тържество по повод откриване на учебната 2022/2023 г. се състоя в Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” днес. Гост на празника бе Николай Радев, председател на Училищното настоятелство на гимназията, управител на фирма „Фолиарт“ – град Добрич, председател на Българската стопанска камара в град Добрич. Присъстваха много родители и приятели. Поздравителен адрес изпрати Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич. Радев пожела успешна учебна година на Ломоносовци като бъдещи професионалисти и достойни кадри за бизнеса в Добрич. Той информира, че гимназията разполага със зарядна станция за електромобила, произведена от „Елпром“ ЕМЗ в град Шабла.

Инж. Гълъбина Стоянова представи поздравителен адрес от госпожа Юлиана Дикова, директор на Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“. Директорът Юлиана Дикова уверява учениците, че училището е мястото, където се изграждат като личности, формират  характерите си, развиват и доказват способностите си. Като част от екипа на Ломоносовци поемат път с мисия – мисията на успеха, съпроводен с много труд, постоянство и вяра. Директорът информира, че  през новата учебна година в гимназията ще се обучават ученици по осем специалности – „Компютърна техника и технологии”, „Оптически комуникационни системи“, „Програмно осигуряване“, „Промишлен дизайн“, „Електрически превозни средства“, „Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника“, „Машини и системи за цифрово програмно управление“, „Мебелно производство“.

Ясен от VІІІА клас и Кристиян от ХІІА клас споделиха вълненията си от първия учебен ден. Училището през новата учебна година ще работи по проект на националната програма към Министерството на образованието и науката „Заедно в изкуствата и в спорта“ с ръководители инж. Гълъбина Стоянова и Валентин Пейчев.

Ученици, участници в предстоящия проект, поздравиха присъстващите с тракийски танц. Първият училищен звънец удари и призова учениците в класните стаи за провеждане на часа на класа. Те минаха под цветната арка, посрещнати с питка. Новоприетите  ученици получиха от ръководството на гимназията химикал с логото на училището и лакомство, поставени в традиционния „морков”.

c