Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Музикално откриване в ЕГ "Гео Милев" в Добрич на новата учебна година

Учениците Максим Панайотов, Преслава Тодорова и Димитрина Германова поздравиха учители, ученици и родители с музикални изпълнения

Новата учебна година събра в двора на езиковата гимназия бивши и настоящи възпитаници, учители и родители. Учебната 2022-2023 година започна с празнични слова от водещите на откриването Максим Максим Панайотов, който омая журито и публиката в "Гласът на България" и младата певица Преслава Тодорова. С музикална нотка, те приветстваха новите осмокласници, признавайки, че тяхното ново начало е вълнуващо за всички в езиковата гимназия.

Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет Добрич Нивелин Радичков, председателят на Училищното настоятелство Генади Ганчев, бившият директор на гимназията Милена Иванова, бивши учители и приятели на Езикова гимназия.

В обръщение към учениците, родителите, колегите си и гостите Миглена Василева, директор на гимназията, каза, че изправени пред неизвестното, вълнението на всички е голямо, но като всяко ново начало, то е белязано с нови надежди, мечти, насоки и стремежи със силен емоционален заряд.

С музикални поздрави Максим Панайотов, Преслава Тодорова и Димитрина Германова поздравиха своите съученици, учители и родители. Максим изпя песента на Любо Киров "Знам", Преслава изпя "Синева" на Васил Найденов, а Димитрина песента "Повдигнати ръце".

Преслав НЕЙЧЕВ

c