Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кметът на Тервел: Скъпи ученици, бъдете устремени, търсещи, смели в мечтите си!

Кметът на Община Тервел Симеон Симеонов поздрави учениците, учителите и родителите в общината по повод първия учебен ден. Той отправи послание, в което се казва:

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай началото на новата учебна година!

15 септември винаги е бил празник, в който приятните емоции са смесени и с вълнението от предизвикателствата, пред които сме изправени. Сигурен съм обаче, че всички заедно– учители, родители и ученици ще вървите в една посока в името на образованието на нашите деца.

Скъпи ученици, бъдете устремени и мотивирани, търсещи, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигате! Доверете се на Вашите учители, уважавайте техния труд, учете се така, че всички ние да се гордеем с Вас!

Скъпи първокласници, днес за първи път ще прекрачите прага на училището. За първи път ще чуете училищния звънец, с който ще започне дългият път на Вашето образование. С този ден ще са свързани едни от най-хубавите Ви спомени. Бъдете любопитни и отговорни, послушни в клас, за да се справяте лесно с усвояването на азбуката и със задачите по математика. 

Уважаеми учители, днес поставяме началото на една учебна година, в която отбелязваме 70 години от началото на средното образование и 45 години професионално обучение в град Тервел. Бъдете верни на успехите и традициите, които Вашите предшественици са постигнали и са Ви завещали! Продължавайте да вдъхновявате Вашите ученици и да правите училището по-интересно за младите хора. Давайте им стимул да се стремят към нови знания, които ще ги направят по-уверени в себе си. Обичайте професията си и се радвайте на успехите на своите ученици!

Уважаеми родители, насърчавайте децата си, помагайте им да се справят в училище и подкрепяйте усилията на техните учители!

Желая на всички успешна нова учебна година. На добър час!“

c