Водещи новини - дясно Крушари Общество

Фестивалът “Пролетници за сита зима” в Крушари вече си има емблема

Познавате я като най-изкусната майсторка на бутикови торти и сладкиши. Тя може да ви приготви сладкиш по поръчка, какъвто даже не сте си поръчали. Елементът на изненадата винаги е огромен. Представяла съм ви Лиляна – художничката на торти. Защото нейните сладки изкушения не са просто блат, крем и украса. Те са въображение, игра с материали и цветове, фантазия и майсторлък.

Днес ви представям още една половинка от нейните умения – изработване на сувенири. От кратунки, старо дърво, канап, хартия, камъчета, тя може да ви спретне малък и кокетен подарък, мил спомен или просто едно домашно бижу. За част от изработените от нея сувенири най-усърдно й помагаха момичетата и момчетата от нашето Защитено жилище.

Изработените сувенири ще бъдат оформени в изложба-базар на съботния ни фестивал “Пролетници за сита зима”. Та за емблемата – момата и ергенът от първата снимка вижте, изработени изцяло ръчно и от природни материали от Лиляна. Нямат си имена така че смело кръщавайте.Фестивалът “Пролетници за сита зима” е част от календара на Министерството на културата за отбелязване на Европейските дни на културното наследство.

Димитрина ПЕТРОВА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.