Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Честит първи учебен ден!

Началникът на Регионалното управление на образованието в Добрич Светлана Василева отправи поздравление към всички ученици, учители и родители по повод началото на новата учебна година. В него се казва:

„Приемете моите поздравления и тези на експертите от РУО Добрич по повод този толкова специален ден – 15-и септември! Всяка нова учебна година носи радост и надежда, но и нови предизвикателства.

Скъпи ученици, с воля, упоритост и смелост преодолявайте трудностите! Радвайте се на успехите си и ценете усилията на вашите учители! Бъдете отговорни, любопитни и активни, развивайте талантите си и преследвайте мечтите си!

Уважаеми учители, във време на динамичност и промени продължавайте да изпълнявате своята най-благородна мисия с търпение, обич, отдаденост и адаптивност. Бъдете здрави, удовлетворени и вдъхновени!

Скъпи родители, бъдете близо до децата си, насърчавайте доброто в тях, подкрепяйте ги по пътя на образованието и успешното им израстване!

Нека първият учебен ден сложи началото на една здрава и успешна нова учебна година, изпълнена с творческа енергия и ефективност!

На добър час!“

Днес в област Добрич в клас влизат общо 14 243 ученици. 1128 са първокласниците, които ще прекрачат училищния праг в учебните заведения в областта, само в град Добрич те са 611. Най-много деца в първи клас посрещат две големи училища в Добрич - СУ "Свети Климент Охридски" и  СУ "П. Р. Славейков". 967 са дванадесетокласниците, които ще бъдат абитуриенти през 2023 г.

c