Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

994 ученици прекрачиха прага на СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич (+снимки)

Много емоционално с музика, цветя и много усмивки беше откриването на новата учебна 2022/2023 година в училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в Добрич днес.

Прага на едно от най-големите училища в града прекрачиха 994 ученици. Сред тях са 93-ма първокласници в 4 паралелки. За първи път обучението в училището по изкуствата ще се осъществява на едносменен режим.

Официални гости – бяха заместник-кметът д-р Емилия Баева, областният управител Здравко Здравков, възпитаник от един от първите випуски на училището.  

 „Първият учебен ден е традиция в българската история, която показва отношението на нашия народ,, на нас – българите, към образованието. Затова го превръщаме в ритуал“, посочи в приветствието си д-р Баева. С поднесените на директора Мария Димитрова цветя отправи посланието, че нашите деца, са нашите цветя. „Запазете вълнението и трепета! Повярвайте, ще си спомняте за цял живот откриването на първия учебен ден“, добави тя. „Ценете учителя, защото без тях тази иначе великолепна сграда, е просто една сграда“, подчерта тя. И пожела „На добър час“ на ученици и преподаватели.

„Всички сте наши деца. Обръщам се не само към тези, които влизат за първи път в училище, нашите първокласници, а и към всички гимназисти, които се осмелиха да изберат това прекрасно училище. Надявам се да утвърдим училището в  средище, където се изучават изкуства. Защото то е с толкова дълголетна традиция, че ние не трябва да прекрачваме тази граница, която сме си създали сами. Това е поприще, което знаем, че е много трудно, на което заедно работим“, каза директорът Мария Димитрова.

Тя призова родителите да помагат при възпитанието на децата. „Вие сте основният стожер, който ще ни даде основата за това“, каза тя.

Пожела на всички здраве, повече търпение и доброта.

c