Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Засилено полицейско присъствие около учебните заведения в област Добрич

В районите на всички учебни заведения на 15 септември ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.

В периода септември – октомври 2022 г. ще се проведе традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

За гарантиране сигурността на децата и за обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и училищата преди началото на учебната година са планирани и се изпълняват различни мероприятия:

В периода от 1 – 9 септември от служители на „Охранителна полиция“ са извършени охранителни обследвания на сградите на учебните заведения и детските градини на територията на областта. За констатирани  пропуски, свързани с охраната и пропускателния режим в тях, са изпратени 16 уведомителни писма.

Проведени са работни срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в детски градини и училища. На срещите е обърнато внимание по време на инструктажите да се поставя задача на охранителите да следят за лица със съмнително поведение в и около обектите, като е уточнен и начинът на действие при получаване на сигнали за противообществени прояви.

В районите на детските градини и училищата са извършени огледи на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради и пешеходните ограждения (парапети) от висок или нисък тип за канализиране на пешеходните потоци, които не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места, обезопасеността на входовете на всички сгради без изключение. В тази връзка до собствениците на пътя са изпратени 4 сигнални писма.

c