Водещи новини Политика

В. Комитова: „Български възход“ е за двойно данъчно облагане. Така ще има повече пари в бюджета

Бившият регионален министър Виолета Комитова и кандидат-депутати от листата на коалиция „Български възход“ от Добрич откриха предизборната си кампания.

В Добрич официално бе открита предизборната кампания на коалиция „Български възход“. Членовете на регионалната листа на формацията поднесоха цветя на паметника на ген. Иван Колев. Водачът на листата – юристът и доктор по право Веселин Колев, посочи, че кампанията започва от този мемориал, защото той е символ на Добруджа и на България, символ на отговорността и дълга пред Родината. „Политическите партии обаче забравят след влизането в парламента за отговорността и дълга към България и се къса връзката между партиите и гражданското общество“, изтъкна Колев.

Пред шатрата на коалицията в центъра на Добрич се състоя среща с гражданите, на която присъства Виолета Комитова, бивш служебен регионален министър, която води листата с кандидати за народни представители в Пловдив.

Веселин Колев представи добричката листа, която се състои от експерти в различни области. Втори в нея е неврохирургът от Добрич д-р Юлиян Петков, трети е икономистът Веселин Станев. Сред кандидатите за депутати има още инженери, агроном, предприемач, педагози.

Колев акцентира върху приоритетите, които партията ще отстоява. Сред тях са справяне с демографската криза, създаване на етичен съвет, който да оценява морала и поведението на депутатите, въвеждане на резултатно заплащане за администрацията, двойно данъчно облагане. За последното той обясни, че малките и средни предприятия трябва да продължат да се облагат с плоския данък от 10%, а за големите компании и монополите, както и предприятията, които работят с обществен ресурс, да бъде въведено прогресивно данъчно облагане.

Сред местните приоритети са изграждането на четирилентов път Добрич – Варна, доизграждане на пътя Добрич – Албена, решаване на водния проблем на малките населени места, довеждане на поне един голям инвеститор в Добрич.

Възрастен добричлия зададе въпрос за социалната политика на коалицията. „Български възход“ ще преценява всяко свое решение и всички политики ще ги води през националния интерес. Считаме, че национален интерес е да се помогне и на гражданите, и на бизнеса, за да бъдат добре. Ще подкрепяме малкия и среден бизнес и заедно с големия бизнес ще очакваме да пълнят бюджета, за да има повече пари за социални политики. Един от механизмите за повече пари в бюджета е „една държава – две данъчни системи“. Без грижа за събираемост на данъците ние не можем да подобрим нито социалната, нито здравната политика. В момента в България на всеки един работещ има шест човека, които харчат пари. Съотношението е едно към шест. Това задъхва държавата, това тормози всички социални системи. Ние ще се борим да се подобри това съотношение. Само тогава ще остават повече пари и за пенсии, и за образование, и за здраве“, подчерта Виолета Комитова.

Тя се обяви за разумно използване на средствата от Здравната каса. „Аз съм потърпевша от българското здравеопазване, както всички вие. Бездушие, безхаберие, мизерия по болниците – това ни е ясно на всички. В същото време директорите на 10 държавни болници в София получават заплати от 75 000 до 100 000 лева на месец. Е добре, нали не стигат парите в здравеопазването, нали младите лекари бягат от България, как е възможно досега управлявалите да ни докарат до такива диспропорции. И тези директори се явяват по телевизията и ни говорят за здравна реформа“, изтъкна Комитова.

Хотелиер от Кранево се оплака, че браншът не е подпомогнат със средства от ЕС. Комитова посочи, че Планът за възстановяване и устойчивост се състои от проекти на отделните министерства. Даде като пример МРРБ, където има шест проекта – за саниране, за водни цикли и др. Министерството на туризма няма проекти в Плана, за което са отговори съответните министри, каза тя. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Related Posts

  1. Кирил Малчев says:

    ВЕСЕЛИН КОЛЕВ, МОЖЕ ЛИ ДА РАЗШИРИТЕ БУЛЕВАРД “ТРЕТИ МАРТ” ПРЕД ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ УПРАВЛЯВАТЕ АВТОМОБИЛА БЕЗ ДА БЛЪСКАТЕ ХОРАТА? ПРЕДИ ТОВА ПАТРУЛЕН АВТОМОБИЛ БЛЪСНАХТЕ. МАЛКО В ПОВЕЧЕ ВИ ИДВА НАПРЕЖЕНИЕТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.