Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Спиране на гонките с мотори и коли по булевардите на Добрич поиска комисия

Предотвратяването на нерегламентирани гонки с мотоциклети и автомобили по някои от булевардите в града в късните часове на денонощието е един от проблемите, поставени на проведеното днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. То беше председателството на заместник-областния управител Атанас Дучев, съобщават от пресцентъра на областна администрация.

Другите поставени проблеми бяха недопускане преминаването на тежкотоварни автомобили през урбанизираната част на град Добрич, както и спазване на правилата при ползваните все по-често електрически тротинетки.

В тази връзка ръководителят на КАТ - Пътна полиция комисар Жулиян Минев заяви, че се полагат максимални усилия за осъществяване на ежедневен контрол по отношение на нерегламентираните гонки и преминаване на тежкотоварни автомобили по улиците на града. Той напомни на представителите на общините задължението им за изработване и прилагане на генерален план за движение на територията им. Във връзка с използването на ел.тротинетки наблегна на значението по разясняване на нормативната уредба в тази връзка от отговорните институции.       Комисията разгледа и прие информация за състоянието на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на областта преди есенно зимния сезон по информации от общините и ОПУ – Добрич. Обсъдени бяха и проблеми с безопасността на движението по пътищата на територията на областта, стоящи за разрешаване, във връзка с новата учебна година за училищата отново по доклади от общините и РУО – Добрич.

Представителите на ДАБДП изразиха задоволство от подготовката и мерките, предприети от общините в областта, с оглед създаване на безопасни условия за движението около учебните заведения, преди настъпване на учебната година. Предвид изнесените информации и доклади, експертът от ДАБДП, Светослав Васев обърна внимание върху освежаване на маркировката (хоризонтална и вертикална) на пътищата от републиканската и общинската пътни мрежи.  

Снимката е илюстративна

c