Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 50 години Анка от Каварна стана майка за първи път, роди прекрасния Алекс (+снимки)

Анка е на 50 години, от гр. Каварна, с диагноза първичен стерилитет. Преди 5 години, през 2017 г., среща любовта и двамата решават да създадат семейство. Но щастието им не е пълно, защото в дома им не се чува детски смях...

След продължително ходене по болници и медицински центрове, изследвания и манипулации при различни лекари, съдбата среща Анка с проф. Емил Ковачев, специалист по репродуктивна медицина. Проведена е консултация и пациентката е насочена за ин витро процедура. Чудото се случва и на 14 февруари тази година семейството за първи път чува биещото сърчице на своето бебе. Предстоят месеци на вълнения и очакване.

Бременността на Анка протича безпроблемно благодарение на грижите на проф. Ковачев. Настъпва дългоочакваният ден – на 8 септември, когато е и големият християнски празник Рождество на Пресвета Богородица, на бял свят се появява живо и здраво момченце с тегло 2740 г.

„Днес съм безкрайно щастлива, държа в ръцете си моя син Алекс и сърцето ми прелива от любов. Искам да благодаря на проф. Ковачев за отношението и професионализма, за това, че проследи цялата ми бременност и осъществи успешно раждане. Благодаря сърдечно на екипа на Медицински център за асистирана репродукция – Варна и не на последно място изказвам признателност на медицинските специалисти от АГ болница, които ме обгрижваха по време на престоя ми в болницата“.

c