Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Младата Хана от САЩ  ще преподава английски в училището по изкуства в Добрич

СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич и тази година посрещна помощник-учител по английски език по програма Фулбрайт. Хана Петерсен е от Уайомисинг, щата Пенсилвания. Тя е на 25 г., с бакалавърска степен по Социология, музика и театър от Хамилтън Колидж, щата Ню Йорк, който завършва с пълно отличие, съобщават от училището по изкуства.

Хана има многогодишен опит в театъра като изпълнител, сценичен директор, продуцент, изследовател. Тя е обиколила света в няколко турнета с колежанската трупа „Young Americans” и има огромно желание да научи повече за българската фолклорна традиция, както и да използва силата на музиката и танца в работата си като учител в Добрич.

Впечатлена е от Добрич, от училището и от учениците, с които успя да се запознае в неформална среда.

„Хана е уникална!“, пък споделя за нея единайсетокласничката Виктория Ичеренска.  “Тя е широкоскроена, енергична, супер комуникативна. Интересно е да се общува с нея -  ще имаме база за сравнения между нейния и нашия начин на живот. Винаги отворена да отговори на въпрос, без да се поколебае от времето или да зададе такъв. Обещала ми е, че ще дойде с мен на репетиция по народни танци- това е пример за колко open-minded е. Учебната година още не е започнала, а аз вече не искам да си тръгва юни месец.“

Американката успя вече да разгледа част от красивото ни Северно Черноморие, посети Балчик и нос Калиакра, които буквално я плениха.

Екипът на СУ „Св. Климент Охридски“ се надява, че Хана Петерсен ще бъде чудесно допълнение към него.

c