Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Демонстрация на пожарна техника зарадва малки и големи в центъра на Добрич

Демонстрация на налична пожарна техника се състоя днес на площад „Свобода“ в Добрич в рамките на традиционната „Седмица на пожарната безопасност”. Тя се отбелязва от 12 до 18 септември и е свързана с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември. Служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич демонстрация с противопожарната стълба и един противопожарен автомобил.

Събитията са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.
Повече от 30 са планираните мероприятия от регионалната дирекция в Добрич. През месец септември ще се проведат дни на отворени врати в различни общини от област Добрич, запознаване на деца и ученици с огнеборската професия, срещи с бивши служители и отдаване на почит на загиналите.

Днес децата от Добрич имаха възможност да се срещнат с герои, спасили човешки животи при катастрофи , природни стихии и пожари, да надникнат в техния свят, изпълнен със смелост и сила. Те разгледаха с огромен интерес пожарните коли, а най-смелите се качиха на пожарната стълба, която е 32-метра дълга и позволява на огнеборците да стигнат до 8-и етаж, да усетят частица от реалността на огнеборците, а някои дори да се вдъхновят, за да се посветят след време на тази вълнуваща професия.  

c