Водещи новини - дясно

В три училища в Добрич се налага сформиране на маломерни паралелки

Предложение за формиране на паралелки в общински училища с по-малък брой ученици от минималния норматив предстои да разгледат на заседанието си на 20 септември общинските съветници от Добрич.

В Общината са постъпили докладни записки от директори на три общински училища, с които се предлага през учебната 2022/2023 година да бъде разрешено  съществуването на паралелки с по-малък от минималния брой на учениците.

За ОбУ „Йордан Йовков“  предложението е за три паралелки – една в първи клас с 13 ученици, една в 8 клас с 16 ученици и една паралелка в 10 клас с 15 ученици.

За ОУ „Христо Смирненски“ се иска сформиране на една маломерна паралелка в пети клас с 16 ученици.

Предложение за две маломерни паралелки има и от ПГ по Ветеринарна медицина „Проф. д-р Г.Павлов“. Едната е в 8 клас – специалност „Ветеринарен техник”, с разширено изучаване на английски език с 17 ученици, а другата е също в 8 клас, но паралелка с две специалности: „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” – без разширено изучаване на английски език и „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително – вкусови производства” – с разширено изучаване на английски език с общо 13 ученици.

За предложението има положително становище на началника на РУО Добрич.

Средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения на училището бюджет, става ясно от докладната записка на заместник-кмета д-р Емилия Баева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.