Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Три нови детски площадки в Добрич залага актуализацията на капиталовата програма

Предложение за актуализация на Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за настоящата година ще бъде разгледано на сесията на 20 септември.

Тя се прави във връзка с всички изменения, настъпили при изпълнението на заложените обекти и възникналите допълнителни потребности от средства.

Предлагат се за реализация на нови обекти, сред които и три детски площадки. Те ще са по ул. „Хан Аспарух“ между бл. 20 и 22, в ЖК „Добротица“ до бл. 34 и в кв. „Рилци“ (южната част на парка). Освен това се предвижда изграждане на детска площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата в ДГ 25;

След актуализацията по програмата ще може да се финансира присъединяване към електроразпределителната мрежа на блок „Добрич“, основен ремонт на ул. „Екзарх Антим I“, както и закупуване на климатик за спортен клуб по шахмат и компютърна техника за общинска администрация.

С постановление №229 на Министерски съвет от 29.07.2022 г. е одобрен допълнителен трансфер в размер на 324 300 лева. С тези средства се предлага да се финансират реконструкция на вътрешно-разпределителна водопроводна мрежа, кв. Рилци, гр. Добрич - I етап, както и изграждане на алеи и ограда в Гробищен парк.

c