Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Плащането за „синя“ зона в Балчик вече става и чрез приложението Pay Park

Плащането за „синя“ зона в Балчик вече става и чрез приложението Pay Park

От началото на септември има възможност за плащане с SMS, чужди оператори или с банкова карта чрез приложение Pay Park на платеното паркиране в Балчик, съобщават от общинската администрация.

Pay Park е безплатно мобилно приложение, което предоставя лесен начин за ползване на зоните за почасово платено паркиране „синя“ и/или „зелена“ зона във всички градове на България, в които има такива обособени зони. За да се използва този нов дигитален безкасов метод е необходимо да изтеглитприложението от Google Play или App Store на телефона и да се направи безплатна еднократна регистрация.

Заплащането през Pay Park може да се осъществява с дебитна или кредитна карта към които няма допълнителни такси както и чрез използването на алтернативния SMS метод.

Вписването на символите от регистрационния номер на пътното превозно средство в мобилното приложение трябва да става на латиница.

Припомняме, че цената за един час платено паркиране в Балчик е 1 лев, като се таксува престой в часовия интервал от 10  до 22 часа, цената за денонощие е 10 лева.

Обхватът на „синя“ зона е улици „Приморска“, „Яворов“, площадите Рибарски и Морска гара, улици „Любен Каравелов“ и „Иван Вазов“. Режимът е целогодишен, като за периода октомври – април паркирането в почивни дни е свободно. Платеното паркиране по постоянен адрес струва 30 лева за година, като за издаването на абонаментна карта се подава заявление по образец и други документи, удостоверяващи правото. Има възможност и за служебен абонамент, като цената за месец на паркомясто е 150 лева, предвижда общинската Наредба.

c